Average Games Played Per Day (when playing)

Amióta játszom excelben vezetem minden játékom, ezt az idő folyamán egyre finomítottam, mind részletesebben jegyzem a napi történéseket. Ezek a számok összefüggések sorát mutatták meg, elkezdtem komolyan figyelni rájuk.
Nálam a legfontosabb alapegység a nap: 24 óra, itt kell hozni a napi adagomat, erre összpontosítok állandóan. Évek óta ezt teszem, nem kergetek délibábokat: nem álmodozom a x játékszámról, y játékidőről, z profitról. Sok kicsi sokra megy alapon: hoznom kell a kitűzött napi elvárt nyeréseket, a többi meg úgyis adja (adta) magát mindig.
2 év alapján a napok 50%-ban hozom a +2 buy int (kisebb) harcokkal, 36% csont nélkül nyerek és a fennmaradt többi nap (14%) a veszteséges időszak. Ezzel a stratégiával hozzávetőlegesen sikerül(t) a napi 1 buy in-t hozni hosszútávon.
Az elején a játékidőmet a napi elfoglaltságomhoz, életvitelemhez igazítottam. A lehető legnagyobb téten: „kevés”, de minőségi játék elve alapján. Aztán rájöttem, hogy ha rendszeresen játszom nap mint nap, nem is térek el nagyon a regulárok havi/évi adagjuktól.
Sokszor felvetődött különböző beszélgetésekben, hogy mennyi az ideális játékszám napra lebontva. Én egy ideje úgy vélem, hogy a stratégiámból a napi 10 játékkal hozható ki a legtöbb, azaz havi 300. Többen, többször felkapták már a fejüket ezeken a „kis” számokon, folyamatos értetlenség veszi körül mindegyre, de az idő remélem engem igazol.
Van egy állandóan előkerülő tévhit, hogy a regulárok milyen sokat játszanak és utánuk kell igazodni, hiszen mégis csak ők a legjobbak. Én ezt soha nem így láttam, pár ritka kívételt eltekintve, az átlagos (normál vakszintes) regulárok bizony nem játszanak „sokat”, legalábbis nem annyit, mint legtöbben képzelik.
Mostanság sokat figyelem a highest limit 200/300$-os nagymenőit, készítettem is egy adatbázist róluk, vagy félszáz emberkéről. Azán csak összesítenem kellett és láss csodát: 13,97/nap az átlaguk, és amint ezekből kivontam a turbó játékaikat 10,46-ot kaptam, és ők nem játszanak nap, mint nap.
Ez a szép ebben a játékformában sok alternatíva van, de a döntéseket mindig magunknak kell meghoznunk...

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Az, hogy a hs regularok viszonylag keveset játszanak, az is lehet az oka, h nincs elég gyenge ellenfél. Tehát ha vki alacsony téten játszik és szeretne előrelépni, akkor érdemes minél többet játszania. Persze ez erősen emberfüggő, ha neked ez jön be, akkor hajrá!

Misima írta...

Könnyen lehet, hogy ez közre játszik, de kérdezem én ki akar kis és közepes téten megöregedni?! Én azt gondolom, a "rossz" szokásokat kis téten vesszük fel, ami nagyobb téten visszaüthet. Így jobb, ha tudatosan jól meghatározott határok között játszunk folyamatosan.

Mr.MY írta...

Hello, en csak annyit szeretnek kerdezni hogy stakelest nem vallalsz?
Udv,
MYnameke

Misima írta...

Lehet szó róla, feltételek mellett.

Mr.MY írta...

Hogyan tudom felvenni veled a kapcsolatot?

Misima írta...

Msn/mail: hideyoshi_hu@live.com